Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
RISE video
Bouw installatievideo´s
Offshore/Scheepsbouw installatievideo´s
Gratis downloads & software
Bestekteksten
Laatste onderwerpen
BEELE Engineering levert afdichtingssysteem tankopslagterminal Hydrocarbon hotel
Beele Engineering heeft het NOFIRNO afdichtingssysteem geleverd voor 11 nieuwe opslagtanks van Hydrocarbon Hotel die in het Westelijk havengebied van Amsterdam worden gerealiseerd. De tanks zijn bedoeld voor de export en blending van benzine en de opslag van benzinecomponenten en biobrandstoffen. De combinatie Henver (MNO Vervat en Hendriks infra) voert de civiele werkzaamheden van het project uit. De totale capaciteit van de tankterminal bedraagt 140.000 m3. De 11 tanks zijn gebouwd op een fundatie van 134 prefab heipalen en 3.800 zogenaamde hogesnelheidpalen (HSP's). Het is voor het eerst dat HSP-palen worden toegepast voor opslagtanks. Rondom de tanks zijn stalen damwanden geplaatst, terwijl de bodem is afgedekt met vloeistofkerende mat. Op deze manier wordt een veilige en betrouwbare opvang gecreëerd voor de benzinecomponenten en biobrandstoffen wanneer zich onverhoopt een tanklekkage voordoet.

De benzinecomponenten en biobrandstoffen worden verpompt vanuit een centrale pompkelder. De leidingen hiervan passeren op 28 punten de stalen damwanden. Om deze effectief af te kunnen dichten, wordt gebruik gemaakt van het NOFIRNO afdichtingssysteem van Beele Engineering. De keuze voor het systeem wordt toegelicht door Hubert Otten van MNO Vervat: "De damwand moet ervoor zorgen het tankterrein wordt afgesloten in het geval er iets mis gaat. Met een relatief korte bouwtijd en leidingwerk dat door het pompen last kan hebben van cavitaties, was een afdichtingssysteem vereist dat snel te installeren was en onder de zwaarst mogelijkheden omstandigheden altijd betrouwbaar is. Het NOFIRNO-systeem van Beele Engineering bleek aan die criteria te voldoen en was bovendien prijstechnisch de meest interessante oplossing." Het NOFIRNO-systeem bevat geen metalen delen en is absoluut waterdicht. Hierdoor worden corrosie aan leidingwerk alsmede (onzichtbare) corrosie in de doorvoering voorkomen.

Het NOFIRNO-afdichtingssysteem zorgt voor een vloeistof- en gasdichte én brandwerende afdichting van kabel- en buisdoorvoeringen. Het systeem is intensief getest; zo werd het systeem met succes blootgesteld aan een jet-fire test conform ISO 22899-1:2007 en ISO/CD 22899-2 en werd het systeem succesvol getest conform EN1366-3:2004 en goedgekeurd conform EN13501-2:2003 (NEN 6069).