Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
RISE video
Bouw installatievideo“s
Offshore/Scheepsbouw installatievideo“s
Gratis downloads & software
Bestekteksten
Laatste onderwerpen
Drinkwaterkeur voor AQUASTOP en NOFIRNO-systeem
Gezond, schoon en zuiver drinkwater is voor de mens letterlijk van levensbelang. Maar niet alleen voor de persoonlijke gezondheid en hygiĆ«ne, ook voor tal van industriĆ«le toepassingen is drinkwater essentieel. Daarom wordt het Kiwa Drinkwaterkeur steeds belangrijker voor materialen die in aanraking kunnen komen met drinkwater. Recent werden ook de NOFIRNO rubber en ā€“kit en de AQUASTOP kneedrubber van Beele Engineering met positief resultaat beoordeeld op hun geschiktheid voor drinkwatertoepassingen.

De NOFIRNO-rubber, waar nu een Drinkwaterkeur voor is afgegeven, wordt gebruikt voor de productie van SLIPSIL- en DYNATITE-afdichtingspluggen en NOFIRNO-vulslangen, -slangen -kit, en -pakkingen. Zowel de afdichtingspluggen als het NOFIRNO-systeem worden ingezet voor het water- en gasdicht en brandwerend afdichten van doorvoeringen voor kabel- en buisdoorvoeringen door wanden en vloeren en voor opslagsystemen voor drinkwater. AQUASTOP is een kneedbaar rubber waarmee lekkende buis- en of kabeldoorvoeringen, bijvoorbeeld in pompstations, worden afgedicht. Deze AQUASTOP-laag kan eventueel nog worden voorzien van een laag NOFIRNO-kit.

Het verwerven van het Drinkwaterkeur maakt eens te meer duidelijk dat Beele Engineering als geen ander beseft dat de vakgebieden brandveiligheid en waterdichtheid draaien om menselijke veiligheid. Het bedrijf ondervindt daarbij vooraf liever weerstand door de vinger op te steken en voorop te lopen, dan af te wachten tot er een calamiteit gebeurt.

ā€œIn die zin past het keur in de lijn van kennis en kennisoverdracht die ook op onze Sealing Valley campus centraal zullen staanā€, licht Hans Beele, president van Beele Engineering toe. Sealing Valley, waarvan de bouw onlangs in Aalten is gestart, is een voor Nederlandse begrippen ongekend groot complex waar productie, onderzoek, ontwikkeling, training en kennisoverdracht op het gebied van afdichtings-technologie, brandveiligheid en waterdichtheid samen worden gebracht.